Opin tänään uuden tärkeän asian: tiskialtaan putki saattaa sylkeä vedet lattialle vaikka muoviritilä olisikin paikallaan. Luultavasti tehokkain ratkaisu ongelmaan olisi pari kierrosta jeesus-teippiä viemäriputken ympärille. Babu škoille ei aateltu sanoa mitään, vievät pian meidän vuokratakuut. Suihkun pidikekin halkesi kun A koitti sitä kääntää, johon vuokraemäntä totesi että ostakaa uusi, niin joku tulee asentamaan sen.

Puhetunnilla tehtiin blinejä, eli paksuja lättyjä. Tuli hyviä, vaikkei kovin kauniita. Tarkoitus oli siis tehdä niitä venäjäksi, mutta kun opettajalla oli kahden huoneiston keittiöt valvottavanaan, niin kieli vaihtui jostain syystä suomeksi aina kun opettaja lähti toiseen keittiöön. Kyllä me aika ahkerasti siinä paistamisen ohessa etsittiin sanakirjasta kaikkia keittiösanoja.

Tein päätöksen, ja tuli heti huojentuneempi olo (oikeastaan tein sen joskus yöllä kun en meinannut saada unta): vaihdan kieltä. Meidän uuden hienon nimen saaneen  oppiaineen (monikielisen viestinnän ja käännöstieteen koulutusohjelma) hakuaika on 30.4. asti, joten ehdin hyvin kaivella esille yo-todistukset sun muut, ja pääsykoe on kesäkuussa, joten silloin pitäisi olla jo Suomessa. Äitiä pyysin ostamaan pääsykoekirjan ja lähettämään sen tänne (saa nähdä kauanko siinäkin kestää vai muilutetaanko koko kirja johonkin KGB:n toimistoon...), joten tässä on kevät hyvin aikaa lukea. Ja jos ei sinne pääse, nin haen syksyllä enkkua sivuaineeksi ja keskityn pelkästään siihen ja luikertelen seuraavana keväänä pääaineilijaksi. Tai jos ei sivuaineilijaksi pääse, niin meen muuten vaan niitten luennoille ja panostan englantiin ja haen uudestaan seuraavana keväänä.

Olisin joka tapauksessa hankkinut vaan paperit venäjästä ja tehnyt töitä kuitenkin englanniksikin, mutta mielekkäämpää se olis jos jo opiskeluaikana olis mielenkiintoinen kieli. Sitäpaitsi enkun kääntämisen opetus vaikuttaa aikas paljon laadukkaammalta ja monipuolisemmalta kun käännöstieteen "ei oo rahaa" venäjän.

Jesh, nyt ei tarvi stressata näistä Tverin opinnoista, kunhan jotenkuten läpi pääsee että saa opintopisteet. Nyt panostan englantiin ja hoen itselleni "kyllä pystyn, olen huippuhyvä englannissa!" niin kauan että alan uskoa siihen.

Alkaa hämärtää, koitan ehtiä käydä kävelylenkillä ennen pimeetä.